Friday, December 13, 2013

IUI PART 2 DONE

alhamdulillah aku dh selamat menjalani iui skali lagi pada 13/12/13.
kali ini kurang berdebar ckit dari iui kali prtama hari tu. cuma aku rasa perut aku sakit sangat pulak. doktor ada cakap memang akan rasa sakit sebab folikel aku ada 6 yg matang.so mereka sedang berovulasi.

sepatutnya sebelum iui aku x boleh kencing selama 2jam tapi aku pulak x tahan pon sbb prut sakit sangat.
selamba je gi tandas buang abis2.

dah la minggu ni lppkn mmg xde air cond. mmg panas la. aku pulak jd x selesa la. aku tgk ada 5org yg buat iui hari ni.
 iui kali ini mmg banyak dugaan.

semasa nak masuk kan sperma ke dlm uteus aku td aku rasa mcm nak berguling je menahan sakit perut ni. doktor ckp boleh mkn panadol kalo x tahan sakit. tapi aku x mkn pon. lps iui aku rehat kt katil tu 30min.

nak turun dari lppkn pun aku tpksa pegang perut siap aduh2 lagi. sampai suami cakap sabar jgn mngeluh.
sampai je kat umah aku terus baring. tidur 1jam then bangun lepas suami blk dari solat jumaat.

nurse dah pesan jgn aktif sangat 2,3hari ni. memang aku dah plan nak duduk umah je. rehat. masak pun x nak. biar suami buat semuanya. aku pun dah amik cuti sampai hari selasa. kali ni nak rehat betul2.

aku berharap sangat kali ni menjadi.

total yg aku byr utk 11/12/13 masa scan hari tu ni die.

 lawatan    rm 10.00
 pregnyl     rm 45.60
 duphaston   64.80
 syringe 0.60
 tvs scan     20.00

 total       rm 141.00

iui rm350.00

2 comments:

Mizz L said...

idza..smoga berjaya kali ni..rehat..doa byk2. L pn hari tu balik rumah baru sakit perut mcm ia cite tu.. L rasa time iui telur xpecah lg sbb xsakit pape..petang tu baru sakit..nak gerak bagun pn xleh..L dh risau time tu takut ohss..esoknya dh hilang. L pn xmakan panadol. Mudah mudahan idza.

miz idza said...

harap dpt merasa preggy mcm L.