Friday, November 15, 2013

IUI DONE

ALHAMDULILLAH..
aku selamat menjalani prosedur IUI pada 13/11/2013 jam 11.30 pagi. seperti entry lepas aku ade bagi penerangan berkaitan iui ni. 
pada hari itu hanya ada 2 org sahaja utk iui termasuk aku. akak 1org tu dgn DR Ghaffar.
aku sampai awal hari tu. kekonon takut jalan jem. nanti lewat pulak. IUI aku memang akan dijalankan pada 11.30. dh smpai awal so, en suami pun bagi la sperma awal.

sementara tunggu DR H smpai dr putrajaya aku dan suami pegi sarapan kt kantin tingkat 2, lepas dh makan kami lepak je dekat tingkat 6. IUI dijalankan di tingkat 7.

11.00pagi kami naik atas. 11.30 aku dipanggil masuk. Nurse dkt situ bagi penerangan posisi utk IUI. Posisi nya aku perlu baring di hujung katil yg telah dinaikkan sdikit tinggi berbanding bahagian kepala katil. Tak lama lepas tu DR H pun sampai. Aku dah ready. dlm kepala macam pikir, sambil tu berdoa agar usaha aku kali ini menjadi.
Semasa doctor nak masukkan sperma tu nurse suruh aku selawat dan mengucap 2 kalimah syahadah. 
Bagi aku prosedur iui ni sama je seperti HSG itu hari. Tak sakit pun. lepas dah selesai, aku kena rehat di katil selama 20 min. aku congak2 macam tak samapai 20 min pun sebab nurse dah arahkan aku bangun.

lepas tu nurse pesan kat aku boleh berbaby dancing 3hari berturut2. selepas 4 hari aku kena makan duphaston yg doctor bagi itu hari.



kos hari ini

IUI       rm 350.00

5 comments:

Mizz L said...

L doakan semoga berjaya :)

idzaidah khairani said...

Tq L. Harap L pun berjaya. Saya ni x tau la. Tips utk iui berjaya pun sy x ikut ni . Xtau la jd ke tidak ni.

Mizz L said...

ade tip ke utk berjaya iui, haha tah la L xtau. Bab makan L makan macam biase je. Lepas iui tu L rest sehari je sbb rasa cmna tah..hari seterusnya L dh wt keje cmbiase.

ShaSa RosSa said...

goodluck ye..semoga dipermudahkan semuanya..amin.. :)

idzaidah khairani said...

Tq k.sha