Thursday, October 27, 2011

baju ku cacat

pasal baju nikah aku ni...
sedih....
upset..
dissapointed..
baju xcntikk...
xmcm aku nk..
menci nye.....
byk silap akak ni buat...
mmg lari dr design aku nk...
xsempurna jahitan nye...
hampeh tol la...

2 la nk murah sgt...
padan muka ko...
patut ari 2 gi je anta kt tailor mahal pn xpe asal puas ati kan...
nasi suda menjadi bubur...
~~~xde kena mngena dgn nasi pn~~~

hmmmm...aku xde mood d start aku tgk baju smpai la aku jupe jln pyelesaian

bkn stakat baju berbulu..mata aku pn berbulu tgk...
ati pn takat berbulu..nanges aku tgk baju nih



byk bnda aku xpuas ati dgn baju ni.

1 - kain mahal last2 baju jd sedemikian rupa

2 - x ikut design yg aku nak..padahal cntoh gmbr dh bagi siap tinggal kt kedai lg.

3 - kalo dh xtau nk wat baju ni cmne bgtau aku...ni x..main ikut sedap je potong kain kn...

4 - hujung lengan baju dan bwh xdikelim....men potong smpai berbulu je..
~~aku ni yg bkn tailor ni pn tau~~

5- bila ditnya nape akak xjahit hujung baju ni.. blh lak xadmit kesalahan 2....

ni baru 1 psg baju aku review..blm cmpur dress lg...
mkin sakit ati aku tgk...
nanges aku tgk baju ni...
pengajaran nye bia la bayo mahal pn asal kan dpt sesempurna seperti yg dikehendaki berbanding murah tp hasil nye mmg xmemuaskan...

p/s : nak je aku srh akak 2 gnti balik...hmmm...arghhh...geram nye....

nak tempah baju len mmg sempat...mjlis lagi 3minggu oiiii....

6 comments:

~Fara~ said...

tengok jadi camni, saya pun rasa takut nak tempah baju nikah.. haishhh.. dugaan utk awak.. sabar ya..

SALWA ADNAN said...

sabar ye yang~~

Schaz said...

nasib kita sama...mungkin dugaan awak lg hebat..cari alternative utk alter dear..never give up..tu dugaan tu...

miz idza said...

hmm...sedih sgt2...tp sy dh anta alter...hrp2 ok la..baju ni mgkin jd cntik kalo sy xanta kt akak tailor yg xtau ape2 2.....bia anta kt tailor n designer yg lbh berbakat walaupun ia nya..asal hasil nye memuaskan...

miz idza said...

* walaupun mahal

Anonymous said...

aku pun ada pengalaman yg sama... baju untuk sanding aku tu tempah 2 bulan sblm snding... tau2 hari sanding pun baju tu x siap lg.. sudahnyer aku pakai baju sanding separuh x siap... rosak tema majlis aku... bengang giler aku...mak andam tu bayar ganti rugi 300 jer tapi majlis aku tu x mungkin berulang utk kali kedua.... patut la sehari sblm nk sanding aku nk g ambik baju dia x mo bagi... sampai masa nk makeup baru makandam bwk masuk baju aku yg macam hampeh tu... mmg nk merajuk dh masa tu.. tapi memandangkan pihak lelaki dh tunggu lama aku sarung jugak la baju tu....huhuhu...