Monday, May 23, 2016

37/52 + 4/7. MENANTI KEHADIRAN BABY J.




Alhamdulillah. Allah kurniakan kesihatan yang baik sehingga sekarang.
baby pun membesar bagai johan di usia kandungan 37minggu ni.
tak sabar dah nak jumpa baby walaupun hari2 dia dok ada je dalam perut ni. hihi.
setiap kali bangun pagi mesti nak tunggu baby tendang2 dulu. menandakan baby ok dan sihat kat dalam. kalau tak risau dibuatnya.
braxton hicks dah kerap2 datang. harap2 dalam dua tiga hari ni deliver la.
due 9/6/2016 tapi dah tak larat nak kerja. minta cuti awal pun susah sister saya nak bagi. huhu.
sabar je la.
termengah2 kena gak keje.
minggu lepas masa jumpa doktor dah scan baby skang lebih kurang 3.1kg. 
kalau sampai due date belum bersalin kemungkinan akan di induce. mak aih takutnya la.
hari2 tengok org kena induce kita pulak jadi seram.
ada jugak kawan2 dan doktor dekat tempat keje suruh ceaser je memandangkan precious baby.
dorang tak suggest try normal delivery.
tapi saya tak nak. cuba lah dulu normal kan andai ditakdirkan tak mampu jawab nya baby kena kluar ikut tingkap juga lah.

doa2kan la saya selamat bersalin dan baby sihat.

tq


3 comments:

QasehnyaRania said...

aamiin.
semoga dipermudahkan semuanya.aamiin
jaga diri

mizz idza said...

hadap2 gitu la. takut pun ada. padahal hari2 tgk org beranak

mizz idza said...
This comment has been removed by the author.