Monday, October 12, 2015

UPT POSITIF

Alhamdulillah syukur kepada Allah.
doa saya dan suami Allah makbulkan.
upt saya positif.
tak semena2 meleleh air mata.

suami plak? huhu. mula2 x percaya.

cite nya macam ni.
1/10/2015 sepatutnya dah due period utk cycle 29 hari saya.
masa hari tu macam dah ada spotting nak period. so saya pikir nak period dah ni. 
tanda2 nk period sakit kepala dan breast tu mmg ada. x terpikir langsung itu adalah implantation bleeding.
sy pun buat x kisah je la buat aktiviti macam biasa. siap pegi aerobik hari tu. tunggu punya tunggu period xde xde juga. so tunggu lagi mungkin cycle kali ni nak jadi panjang sikit kot. sebab normal cycle period sy 29-34 hari. so sy pun gi aerobic dan zumba lagi. sakit kpala dan breast mmg ada.

dalam diam2 sy beli juga upt masa hari ke 34 tu. beli sorok2 dari suami. dia mmg x nak sy frust kalo x pregnant. membazir katanya. lepas tu pagi 6/10/2015 tu sy guna juga upt yg sy beli tu sbb badan rasa x sedap.
ni la hasil test nye 


kemain beli clear blue kan. tapi x tau nak tafsir result nye apa.
teruk punya orang.
hahaha.
last2 share kat group ttc malaysia.
dan ramai yg ckp ni positif.
rasa wow truja. 
tunjuk kt suami plak.
suami x percaya.

so ramai yg suggest suruh beli upt lain atau clear blue digital.
mahai nya clear blue digital tu.
x nak membazir petang tu sy ajak suami gi beli upt lain jenama dip n tell.
next day 7/10/2015 pagi dah bangun sbb nk tets urine.
dan ni la dia 



faint line pulak. kabur. positif ke tidak sebenarnya. konpius.
maybe low BHCG dlm badan lain.
dikira2 masa ni baru 5minggu usia nya.

hurm...buntu xtau nk rujuk sape. tnya juga member tmpt keje. mmg positif dorg ckp.
alhamdulillah.
risau nak excited. sebab antara percaya x percaya. plan nk tgu tca 18/11/2015 utk jupe infertiliti doctor utk rwtn.
so langsung x jaga makan, x jaga diri, makan nenas 1 biji lagi bulan lepas.
alhamdulillah. rezeki allah bagi x disangka2.
syukur sangat.

nak valid kan result lg anta urine ke lab tmpt keje sy.
berdebar juga mana tau tetibe jadi negatif kan.


POSITIFFFF.

keyakinan jadi makin kuat. suami pun happy je.
family pun dah tahu.
minta doa dorg supaya kandungan sy selamat sehingga bersalin.
dan menjadi milik saya.

hari ni new performing in my belly 6week already.
tunggu 10minggu nak scan dan buka buku insyaallah.
minta kawan2 doa kan saya.
terima kasih.
insyaallah rezeki kita semua ada cuma cepat dan lambat je.
sabar itu indah.
allah nak tengok sejauh mana kesabaran kita.



8 comments:

Miss Kirokuza said...

alhamdulillah! tahniah!!!!
insyaallah semoga dipermudahkan sehingga cukop masa
x sangka kan...rezeki yang x disangka2
t.care!

idzaidah khairani said...

tq miss kirokuza.

QasehnyaRania said...

alhamdulillah
jaga dirii

BaTiK_PiNk said...

Alhamdulillah..tahniah Idza!! Bulan ni banyak dengar/baca berita gembira rakan TTCian....semoga kandungan Idza sentiasa selamat sampai waktu melahirkan nnt...amin!

idzaidah khairani said...

tq qasehnyarania

idzaidah khairani said...

terima kasih sis batik pink. insyaallah mudah mudahan selamat semua nya

Bunga Lily said...

Tahniah idza...jaga diri baik2 ye...happynye

idzaidah khairani said...

tq bunga lily