Friday, August 7, 2015

KEMBALI BER TTC

Hi, bertemu kembali.
saya nak kembali ber ttc balik.
dah plan nk jumpa doktor di klinik reproduktif hkl selepas hari raya.
ini pun setelah berkali2 dipaksa dan berkali2 pikir.
sampai bila nak berusaha sendiri tnpa bantuan doktor.
suami berharap next year ada baby.
kalau xde mungkin nk kena ambil anak angkat buat peneman.
bukan x mahu tapi sebolehnya nak kan anak sendiri dulu.
jadi saya pun dah amik appointment utk jupe doktor di HkL.
dah malas nk follow up di LPPKN disebabkan kekangan waktu bekerja trpksa la follow up di tempat keje sendiri.
harap2 ada sinar harapan buat kami.
appt untuk kaunseling 4 september 2015.
darah utk day 2 pun dah ambil semalam. 
kebetulan masa amik date appt period day 3 so ambil darah terus la. 
macam biasa sample yang diambil estradiol, testosteron, prolactin, lh dan fsh.
 sedikit berbeza dgn LPPKN. sample darah yg diambil 2 jenis je LH dan Fsh. 
next 25/8/ 2015 d21 progesterone dan semen analysis.
HsG yg lama masih valid jadi x payah dah buat HSG.
ALHAMDULILLAH. harap semua berjalan dengan lancar.

3 comments:

Miss Kirokuza said...

insyaallah :)
rawatan kat hkl pon sekarang dah ok n cepat :)

idzaidah khairani said...

tu la. dh lama kwn2 kt klinik ni ajak follow up kt klinik dorg tp disbbkn segan dgn dorg tu yg wat lengah2 je. skang kena buang rasa segan sbb nk baby. harap dpt la upt positif. miss kirokuza iui ari tu berjaya kan ?

a mother journal said...

Saya doakan semua berjalan lancar.. Saya pun kembali ber ttc selepas hampir putus asa lepas keguguran yang ke4... Jemput singgah blog saya...