Sunday, May 6, 2012

KURSUS + JALAN2 CARI MAKAN

HMMM....EUWWW
kecur ayaq liuq teringat menu makan masa kt kuantan ari 2..
actually last week aku kea gi kursus bersama rakan2 lain dari HKL.
matlamat nye adalah berkursus untuk menambahkan ilmu la..
tapi aku rasa mcm xberkursus je pun..
byk pejam mata masa kursus dr mendengar nye..
hihihihi...

berbalik kepada air liur yg suda kecur td..hihihi.
masa kursus tersbut jugak aku dan member telah dibelanja oleh doktor dr unit kiteorg la...
belanja makan kt restoran cina...
halal tau bkn x halal..
nama restoran 2 ialah RESTORAN SWAN
menu nye pn menu yg xpernah aku makan..
sgt2 la menarik...
sedap wooo..
mcm nk pergi lg rasa nye..bertambah sedap bila dibelnja oleh doktor...
hihihi..

menu yang membuat kan aku teringat sgt2 ialah
- fried salted egg yolk squid
- udang mayones hot n spicy
- ikan masak asam
- honey dew sagu.
~~~picture xde, xsnap pun~~~

aku terjupe link ni so blh tgk menu2 yang aku sebut td kt cni

mungkin bagi korg menu biasa kot..
aku first time try..
tu yg jakun ckit 2..
so..aku dh google mncari resepi.
tgu masa sesuai je nk masak..
 
masa kt kuantan gak aku ade pergi jln2 cari makan lak di tanjung lumpur..
alaaa...tempat yg femes amos dengan kedai makan ikan bakar 2...
aku n member2 gi makan di ANA IKAN BAKAR PETAI..
ikan bakar nya pn boleh tahan sedap..harga pn berpatutan..
blh la korg try nti


BYE2




1 comment:

Che Rosliza Che mat said...

datang singgah dan follow blog nie...