Saturday, January 11, 2014

TAWARAN SAMBUNG BELAJAR

hi kawan2.
apa khabar semua?
actually tak tau nak update entry apa.
just nak cerita dgn korang sikit2 je.
macam entry lepas aku ada beritahu aku rehat sebulan utk rawatan kesuburan di LPPKN.
nampaknya aku kena rehat 1 tahun la
sebab aku dapat tawaran sambung belajar diploma lanjutan kebidanan.
nak jadi mak bidan pulok aku ni.
so, aku dah pun discuss dengan suami dia pun setuju aku sambung belajar.
sebenarnya aku dah apply course ni last year lagi utk intake sesi 24/3/2014 ni.
so, dah dapat alhamdulillah. kalau aku tolak tawaran ni nanti lagi 2 tahun baru boleh apply pulak.
bukan senang nak dapat.

aku rasa mungkin allah nak bagi rezeki aku gi belajar dulu. and mungkin one day allah akan bagi aku rezeki anak pulak.
aku sekarang dalam persiapan fizikal dan mental untuk pergi study balik.
dah dekat 5 tahun aku tinggal kan kolej kot.
harap otak aku  tak berkarat lagi.
masih boleh di polish ilmu2 yang ada.
sememangnya aku dah dari awal kerja lagi aku plan nak further study.
tapi bukan dalam bidang kebidanan.
perancangan allah maha hebat dari perancangan aku.
bila dah belajar kebidanan ni confirm kena sambut baby lahir, kena buat episiotomi and jahit epi.
silap hari bulan aku yang pengsan masa ibu2 nak bersalin.
hihihi..

jikalau aku pregnant la sebelum gi belajar aku boleh cancel kan tawaran belajar ni.
tapi suami aku cakap pergi je la belajar dulu.
kalau allah bagi rezeki pregnant nanti baru pikir nak berhenti belajar ke tidak.

dalam masa yang sama aku dan suami x berhenti berusaha secara natural untuk dapatkan baby.
amalkan pemakanan seimbang dan sunnah serta makan madu.

5 comments:

Mizz L said...

Idza..Congratz ye..L doakan Idza bleh conceive natural nanti. Jgn fikir sgt..Setaun ni kejap je.Good Luck

mizz idza said...

Tq L. Harap2 dlm keseronokan gi blaja mana tahu pregnant kan. Hihi. L mcm mana skang? Ok x?

BaTiK_PiNk said...

Idza...tahniah ye! Grab peluang ni tau...inshaAllah Allah permudahkan semua urusan Idza....

mizz idza said...

Tq yani..x sabar nk ngadap buku2 semula. Nk tinggalkan stress tmpt keje. Hihi

QasehnyaRania said...

assalam
tahniah :)
seronokkan dapat peluang sambung belajar..
semoga dipermudahkan..

nway, salam kenal dari saya..

saya letak blog miss idza dalam geng ttcian saya :)
saya pon pernah ttc juga. nam tahun..
jemput lah singgah blog saya nanti. semoga miss idza dpt semangat utk terus berttc :) jangan putus asa tau..
doa, usaha, ikhtiar dan tawakal.. (D.U.I.T)

salam kenal,
su..